Отглеждайте кученце и спасете живот!

Приемните домове трябва да осигурят безопасна и любяща среда, в която кученцето ще се научи на послушание, домашни маниери и умения за социализация, за да има по-добри шансове да бъде осиновено.

При нас приемните домове са отчаяно необходими, защото малките кученца, които прибираме не са ваксинирани и съответно не са защитени от вируси. Като отворите дома си и отглеждате едно от нашите кученца, вие помагате да спасите живот - смъртността от парвовирус е над 90%. Кученцата трябва да бъдат отглеждани за период от 2-3 месеца, докато завършат цикъла на ваксинация и развият имунитет срещу вируса. След това са готови да се върнат в приюта.

Приютът ще покрие разходите за храна и ваксинация. Всичко, което трябва да направите, е да осигурите любов и подслон на едно или повече кученца за 2-3 месеца, докато имунната им система е готова да бъде изложена на вируси.

Приемната грижа ни дава възможност да се грижим за повече животни с широк спектър от специфични нужди от грижи – от котенца сираци, които се нуждаят от денонощно хранене, до котки и кучета, за които средата в приюта не е подходяща, поради тяхното здравословно състояние.

Приемна грижа

Много от животните, които идват при нас имат нужда от практическите грижи и любов, осигурени от краткосрочни или дългосрочни приемни родители. Нищо не е по-добро от взаимодействието, което кучето/котето получава в истински дом.

• Ако едно животно е подлагано на тормоз, то ще има нужда от любящи хора, които да му помогнат в неговата социализация и да се пребори със страховете си.

• Приютът е изчерпан и иска да продължи да спасява.

• Бременните майки или майките, с вече родени бебета се нуждаят от спокойствие и място, на което да могат спокойно да родят или да се грижат за вече родените си бебенца. Много пъти свободна стая за майката и нейните бебета е всичко, което е необходимо.

• Животните със специални нужди може да се нуждаят от лекарства, възстановяване след операция, или може да имат физически увреждания, което да възпрепятства отглеждането им в приют.

• Животното е възрастно и животът в приюта е твърде стресиращ.

• Кученцата имат слаба имунна система и е по-добре да останат изолирани, докато премине цикъла на ваксинация.

„Animal Help Mezdra“ ще осигури всичко необходимо за отглеждането им, както и ветеринарни грижи. Всичко, което трябва да направите, е да осигурите любяща, чиста и безопасна среда. Ние сме винаги насреща, когато имате въпроси, притеснения или просто искате да споделите колко невероятен е вашият приемен домашен любимец! С радост ще получаваме снимки и истории, за това колко добре се разбирате с тях!

Мислите ли да станете приемен родител?

Приемните родители изпълняват много важна роля за нашата работа. Всяко лице, семейство или бизнес със състрадание и желание да помагат на нуждаещи се животни, може да служи като приемен родител. Приемните срокове могат да варират от няколко дни или седмици, до месец или повече, в зависимост от предпочитанията на приемния родител и нуждите на животното. Приемните домове са най-необходими за:

Кучета , които са преживели тормоз и средата и контакта с други кучета от приюта няма да им понесе добре

Животни, които са болни

Животни, които се нуждаят от обучение и социализация

Прекалено срамежливи или плахи животни в средата на центъра за осиновяване

Майки кърмещи кученца

Новородени котенца и кученца, които е необходимо да се хранят с биберон

Животните са твърде млади за кастриране

Ние работим постоянно, за да осигурим грижа за колкото се може повече кучета, но нашето пространство и ресурси са ограничени.

Нашата програма за временни осиновители търси временни домове за най-уязвимите кучета.

Понякога срещаме кучета, за които живота в приюта не е подходящ и биха имали голяма полза от приемен дом и човек, който ще им отдели необходимото време. Това могат да бъдат по-възрастни кучета, ранени или болни кучета, бебета, бременни майки.

Отглеждането на куче не само дава безценен опит в грижата за куче, но играе основна роля в помагането на най-уязвимите кучета да стъпят на лапите си и да имат по-голям шанс да намерят своя дом, което е невероятно възнаграждаващо преживяване за всеки, който обича животните.

Приемните родители не само помагат, като вземат куче в дома си и се грижат за него, но това също така освобождава място в нашия приют, за да можем да спасим живота на друго куче!

За „Animal Help Mezdra“ е от огромно значение да постави всяко куче в подходящата домашна среда, за да осигури най-доброто изживяване както за приемните родители, така и за кучето.