Няколко съвета от кучета

03.05.2022

Когато се приберете вкъщи от работа, кучето ви показва своята привързаност към вас с език, висящ от устата – привидно пълно с невъздържана радост и обич. Каква е тяхната тайна? Има ли някакъв съвет от кучета, които можем да използваме за същата радост? Ето някои съвети от кучета, които вашето куче може да ви даде (ако може да говори):

1. Не бъдете твърде стеснителни
Вашето кученце ви вижда как прекарвате часове пред огледалото, мръщете се над фигурата си и правите тези озадачаващи изражения към себе си, докато се гримирате. Как можете да се наслаждавате на живота, когато сте толкова притеснени за това как изглеждате? Понякога е супер забавно да събереш изключително излъскано облекло, но не се тормозете за това, биха казали те.

2. Бъдете социални
Радостната енергия на вашето куче е толкова силна, че вероятно може да се усети в следващия град. Те не могат да си представят, че се чувстват притеснени или некомфортно около другите, защото са истински екстроверт. Ако те видят да се чувстваш засрамен, щяха да се объркат. Защо криете прекрасното си аз от хората?

3. Добре е да се отпуснете, когато сте сами
Дори кучето ви не винаги е нетърпеливо да бъде сред хора. Те обичат от време на време да размишляват върху сериозните си наблюдения върху света и да усъвършенстват дълбоките си анализи на кучешкото общество. Вашето куче знае, че не винаги трябва да очаквате от себе си да искате да бъдете социални. Ако не ви се излиза на публично място, обикновено имате основателна причина. Слушайте себе си и уважавайте собствените си желания. Или, както може да се изрази вашето кученце, действайте с инстинктите си.

4. Бъдете сутрешен човек
Любимото време от деня на вашето куче вероятно е утрото. Те обичат да се сграбчат деня от рано, вероятно понякога за ваше огорчение. Ако те видят да мързелуваш в леглото до обяд, може да имат няколко непоискани съвета за теб. Утрото е най-хубавата част от деня, биха казали те. Защо ще губите това ярко слънце, за да спите?! Колко скучно. Играйте навън с мен.

5. Животът е кратък, яжте каквото искате
Вашето кученце обикновено прави точно това, което иска, и това се включва и яденето. В този свят на бързо хранене и ограничено свободно време, храненето е малко по-сложно за хората. Какво ще кажете за това, казва вашето куче. Просто яжте, когато сте гладни. Така правят те. Защо да ядат, когато не са гладни? И ако просто ядете, когато сте гладни, можете да ядете каквото, по дяволите, искате, без да се притеснявате за последствията. Освен това кучето ви мисли, че сте красиви, така че не се тревожете за това.

6. Изключете щепсела и излезте навън
Кучето ви е толкова объркано, когато ви видят да се мотаете из къщата и се взирате в екрани. Как може това да е по-важно от играта навън? Ето техния съвет по въпроса: наистина преценете колко време на екрана ви трябва. Изхвърлете останалото. След това играйте с тях. Може би ги научи как да играят фризби.

Ние обичаме нашите кучета и те ни отвръщатат със същото, може би и от тях можем да научим няколко житейски урока.

Сподели Няколко съвета от кучета

Споделяне

Направи дарение

Дари